Roaming

Roamingkosten

 

Oppassen met bellen, surfen of gamen in het buitenland!!!

 

Iedereen denk dat de roamingkosten in het buitenland gewoon zijn afgeschaft sinds juni vorig jaar maar velen komen bedrogen uit!

Als je na verlof thuiskomt en de rekening van de telefoon krijgt kan het zijn dat je erg schrikt als je het verschuldigde de bedrag ziet. Dus vooraf eens nazien wat uw abonnement inhoud is zeker aan te raden.

 

Veelal is in die bundel het internet begrepen maar soms wel tot een bepaalde limiet, alleen wat in uw bundel of abonnement zit is gratis in de EU. Maak, als de kans er is, gebruik van gratis WIFI punten zoals op een camping, een restaurant of zelfs op bepaalde plaatsen in steden.

 

Nu is het zo dat dit enkel in de EU van toepassing is en daar zijn, hoe raar het ook klinkt, Monaco, Andorra en Zwitserland niet bij!!!! Ook het Verenigd Koninkrijk , en dus ook Noord Ierland, zal er uit verdwijnen vanaf 28 maart 2019 (Brexit weet je wel).


Zelfs in Frankrijk moet je opletten!Als je naar Normandië reist kan je best goed opletten. Vooral aan de westkust omdat men daar in de buurt van de Engelse eilanden is. Het netwerk van deze eilanden overlapt een deel van Normandië. Deze eilanden maken ook geen deel uit van het Engels netwerk en dat maakt dat de roamingkosten extreem hoog zijn.

Vb : In Auderville ( 25 km ten westen van Cherbourg) wisselt de netwerk van "Telecom" naar "Guernsey" en kost het je 10 € per MB data, ook bellen en gebeld worden is duur.

 

Cyprus is ook een apart geval. Je hebt in het Europese deel wel gratis roaming maar NIET in het Turkse deel of in de neutrale zone.

 

Nogmaals, kijk voor je vertrekt na wat uw bundel bevat of vraag inlichtingen bij uw provider zo voorkom je dat je voor (dure) verrassingen komt te staan.