Frankrijk

Milieunormen in Frankrijk.

 

Wie naar Frankrijk op reis gaat of er moet zijn voor beroepsdoeleinden houdt vanaf nu best rekening met milieunormen in verschillende steden.


Zo is het in Parijs, Grenoble en Lyon reeds verplicht om een Ecosticker te hebben waaruit blijkt dat uw voertuig aan de normen voldoet die men op dat ogenblik voorschrijft.

Deze sticker kost je amper 4,80 euro en voor die prijs wordt hij zelfs thuis toegestuurd. De boetes voor het niet bezitten van die sticker in de zones die er een verplichten kan oplopen tot meer dan 100 euro. Doe dus best het nodige voor je vertrekt.


Ga ook niet zomaar naar eender welke website om die te bestellen want er zijn kapers op de kust die er geld in hebben gezien en die soms tot +/- 30 euro durven vragen.


In de nabije toekomst komen er nog vele gemeenten bij die dezelfde normen gaan toepassen. zo is het vanaf september de beurt aan Lille,  Straatsburg, Bordeaux en Montpellier. Later komen daar ook nog Reims, Epernay, Dijon enz. bij.


Die ecosticker kan je enkel kopen via de Franse website van "Crit-air".

Nu heeft het bestuur van UML een vertaling gemaakt van de regelgeving hieromtrent omdat niet iedereen de Franse taal echt machtig is om die reglementen te lezen. Dit document helpt je stap voor stap doorheen de procedure en zo is het kinderspel om snel in orde te zijn.

Vraag hier de PDF aan.