Duitsland

Milieunormen in Duitsland!!!

 

Sinds 1 maart 2007 is in Duitsland de wet gestemd voor de intussen goed gekende "Umweltplakette". De wet ging in op 1 januari 2008 en er werden meteen 4 soorten vignet gekozen, nl. groen voor jonge wagens ingeschreven vanaf 1 oktober 2006, geel voor oudere ingeschreven tussen1 oktober 2001 en 1 oktober 2006, rood voor voertuigen ingeschreven tussen 1 oktober 1996 en 1 oktober 2001. Nog oudere wagens kregen geen sticker meer.


 

Andere locaties waar dieselauto’s het misschien moeilijk krijgen, zijn volgend jaar Mainz, Stuttgart, Aken, Frankfurt en Berlijn - bij de laatste twee gaat het zelfs om het verbieden van Euro 5 diesels voor het einde van volgend 2019.

 

Bron: Het Laatste NieuwsOverzicht van Duitse steden met een Umweltzone

Hier vind je een overzicht van alle Duitse steden en dorpen waar een milieusticker verplicht is.

Op dit moment gaat het om 70 plaatsen die verdeeld zijn over 58 Umweltzones. Ben je niet zo goed in aardrijkskunde, dan heb ik ook een kaart met alle milieuzones van Duitsland voor je.


Naar het bestelformulier

Betaal via iDEAL, creditcard of je Belgische bank. De stickers worden binnen een werkdag per post verstuurd.


Lijst van Duitse milieuzones


Voor steden die onder de aaneengesloten Umweltzone van het Ruhrgebied vallen staat dit tussen haakjes vermeld. Klik op een plaatsnaam voor meer informatie over de milieusticker in die stad, een kaart van de milieuzone, informatie over parkeren en uitleg over het kopen van de sticker.


Aken - Augsburg - Balingen - Berlijn - Bochum (Ruhrgebied) - Bonn - Bottrop (Ruhrgebied) - Bremen

Castrop-Rauxel (Ruhrgebied) - Darmstadt - Dinslaken - Dortmund (Ruhrgebied) - Duisburg (Ruhrgebied)

Düsseldorf - Erfurt - Eschweiler - Essen (Ruhrgebied) - Frankfurt - Freiburg - Gelsenkirchen (Ruhrgebied) - Gladbeck (Ruhrgebied) - Hagen - Halle (Saale) - Hannover - Heidelberg

Heidenheim - Heilbronn - Herne (Ruhrgebied) - Herrenberg - Herten (Ruhrgebied) - Ilsfeld - Karlsruhe

Keulen - Krefeld - Langenfeld - Leipzig - Leonberg/Hemmingen - Limburg an der Lahn - Ludwigsburg

Magdeburg - Mainz - Mannheim - Marburg - Mönchengladbach - Mühlacker - Mülheim (Ruhrgebied)

München - Münster - Neuss - Neu-Ulm - Oberhausen (Ruhrgebied) - Offenbach - Osnabrück - Overath

Pfinztal - Pforzheim - Recklinghausen (Ruhrgebied) - Regensburg - Remscheid - Reutlingen - Ruhrgebied - Schramberg - Schwäbisch Gmünd - Siegen - Stuttgart - Tübingen - Ulm - Urbach -

Wendlingen - Wiesbaden - Wuppertal


Steden met een dieselverbod

Ter voorbereiding op de invoering van een blauwe milieusticker, bestaat er in een aantal Duitse steden een verbod voor oudere voertuigen met een dieselmotor.


Grote Duitse steden zonder Umweltzone

De volgende grote Duitse steden beschikken tot nu toe niet over een Umweltzone. Op deze pagina’s lees je meer over eventuele plannen om alsnog een milieusticker verplicht te stellen. Ik controleer dit met enige regelmaat.


Informatieve pagina’s


Verder heb ik nog een aantal algemene pagina’s over de milieusticker. Verreweg de meeste informatie vind je op de hoofdpagina, maar ik heb ook een aantal aanvullende artikelen geschreven.