Campermeal

 Ternat, 19 januari 2021

 

Geachte mijnheer de Minister,

 

Via mail, sms en sociale media is er heel wat heisa rond het fenomeen Campermeal ontstaan.

Onzekerheden rond het nuttigen van een Take Away maaltijd in eigen motorhome op de parking van het restaurant.

 

De Liga der Nederlandstalige Motorhome Clubs, LNMC, wil haar plicht doen en voelt zich geroepen jullie te contacteren.

 

De clubs, aangesloten bij de LNMCV, hebben heel wat leden die gebruik kunnen/willen maken van deze formule van Take Away. Mensen die dus volledig "corona-proof" willen genieten van de Take Away service van de restaurants die dit aanbieden aan hun klanten.

De website www.campermeal.be zet alle eetgelegenheden die Take Away aanbieden op een website. Zo kunnen motorhomers hun etentje in hun eigen bubbel plannen. Zalig genieten van een lekkere maaltijd. Op een corona-proof wijze. En na een glaasje op niet meer moeten deelnemen aan het verkeer.

 

Eigenlijk een dubbel slag ! Dit is een "WIN-WIN" situatie.

 

  1. De motorhomers kunnen genieten van hun hobby, (een veilige uitstap met de motorhome in deze moeilijke "corona-tijd"). Want zoals reeds verschillende malen door menig minister en pers geproclameerd, is de motorhome de meest Corona-proof vakantiebeleving of vrije tijds besteding. De Motorhome is ons tweede domicilie maar dan één op wielen. Zelfvoorzienend wat betreft stroom, water en sanitair. Kortom een zeer veilige bubbel !
  2. En er was een lichtpuntje voor onze zwaar getroffen horecasector in België. De motorhomers steunen dan ook de Take Away service die de restaurants

 

Vandaag kregen we allerhande (tegenstrijdige) berichten te verwerken. We kregen zelfs van de FOD volksgezondheid een GO, zeg maar we kregen groen licht om gebruik te maken van de Take Away service en het nuttigen van die Take Away op de parking van het restaurants.

En dan een bericht van de FOD Economie dat dit eigenlijk nooit is toegelaten. Is dit omdat "motorhomes" blijkbaar zouden aanzien worden als inrichting van het restaurant? Weliswaar op een parking buiten de muren van het eigenlijke etablissement? Naar ons inzien is dit geen inrichting eigen aan de zaak waar geparkeerd wordt ! De voertuigen zijn onze voertuigen, van de klanten dus, deze zijn geen eigendom of inrichting van de horecazaak.


 

Onze vragen :

 

  • Hoe kan de LNMC iets bijdragen opdat er een herziening zou komen om deze fantastische formule van Take Away en overnachten op de parking van een restaurant wel toe te laten?

  o Hoe of wat zijn de eisen/verwachtingen om motorhomes wel toe         te laten op de parkeerplaats van een restaurant tot het gebruik         maken van een Take Away service en een overnachting?

 

Niets is veiliger dan een motorhome-bubbel. Dit is zeg maar een enclave van ons eigen woonhuis. Waar we in onze eigen bubbel verblijven en leven. Zo kunnen we de zwaar getroffen HORECA-sector een ferme steun geven.

We lezen en horen verschillende berichten dat het al altijd verboden is geweest.

 

  • Maar wat kunt u doen om dit wel mogelijk te maken ? Hoe kan u, eventueel samen met ons, bijdragen om deze corona-tijd goed door te komen. De mensen een heerlijke maaltijd laten genieten en de horeca een ferme steun te geven. De corona weegt zwaar op de horeca, weegt zwaar op de hele bevolking. Hoe kunnen we die zware periode iets aangenamer, iets draaglijker maken ?

  o Hoe of wat kunt u betekenen om dit alles op een blijvende manier       te laten slagen. (met in achtneming van alle sanitaire voorzorgs-       maatregelen)

 

Wij willen als liga van Nederlandstalige Motorhome Clubs maar ook als club en als motorhomeliefhebber bijdragen om deze formule te laten slagen.

Help ons dit initiatief voor een noodlijdende sector te steunen !

 

 

 

Met vriendelijke groeten

 

Hugo Myncke                                             Kris Sinnaeve

Voorzitter LNMC                                            Ondervoorzitter LNMC

Bestuurslid UML                                            Voorzitter BMHC

Unie van Motorhome Liefhebbers                      Belgian Motorhome Club

www.dezwervers-uml.be                                 www.bmhc.eu

L.N.M.C. vzw

Liga van de Nederlandstalige Motorhome Clubs Chrysantenlaan 19, 1740 Ternat