Wetgeving

 

Bij ons is de wetgeving voor wat betreft het creëren van een parking voor motorhomes ook eindelijk wat versoepeld.

Sinds april 2017 is het decreet op openlucht recreatieve bedrijven aangepast en mag eigenlijk iedereen een parking aanleggen zonder vergunning zolang die gratis is en er niet meer dan 9 plaatsen ter beschikking worden gesteld.

Kijk zelf maar eens naar het nieuwe decreet. (klik op de foto)

Roamingkosten

 

Oppassen met bellen, surfen of gamen in het buitenland!!!

 

Iedereen denk dat de roamingkosten in het buitenland gewoon zijn afgeschaft sinds juni vorig jaar maar velen komen bedrogen uit!

Als je na verlof thuiskomt en de rekening van de telefoon krijgt kan het zijn dat je erg schrikt als je het verschuldigde de bedrag ziet. Dus vooraf eens nazien wat uw abonnement inhoud is zeker aan te raden.

 

Veelal is in die bundel het internet begrepen maar soms wel tot een bepaalde limiet, alleen wat in uw bundel of abonnement zit is gratis in de EU. Maak, als de kans er is, gebruik van gratis WIFI punten zoals op een camping, een restaurant of zelfs op bepaalde plaatsen in steden.

 

Nu is het zo dat dit enkel in de EU van toepassing is en daar zijn, hoe raar het ook klinkt, Monaco, Andorra en Zwitserland niet bij!!!! Ook het Verenigd Koninkrijk , en dus ook Noord Ierland, zal er uit verdwijnen vanaf 28 maart 2019 (Brexit weet je wel).

 

Ook Cyprus is een apart geval. Je hebt in het Europese deel wel gratis roaming maar NIET in het Turkse deel of in de neutrale zone.

 

Nogmaals, kijk voor je vertrekt na wat uw bundel bevat of vraag inlichtingen bij uw provider zo voorkom je dat je voor (dure) verrassingen komt te staan.

 

 

Nieuwe benamingen van brandstoffen en nieuwe symbolen.

 

Vanaf 12 oktober worden de benamingen van alle brandstoffen gelijk geschakeld in al de landen van de Europese Unie.

 

Van dan af zal het even opletten worden bij het tanken en net daarom dat we hier de nieuwe namen én symbolen weergeven.

 

 

• Benzine

Het etiket voor een brandstof van het type benzine is cirkelvormig. De 'E' gevolgd door een cijfer duidt het gehalte aan biobrandstof aan dat de benzine bevat.

 

 

 

 

 

 

• Diesel

Het etiket voor een brandstof van het type diesel heeft de vorm van een vierkant. De 'B' gevolgd door een cijfer duidt het gehalte aan biobrandstof aan dat de diesel bevat. XTL betekent synthetische diesel.

 

 

 

 

 

 

 

 

• Gasachtige brandstoffen

Het etiket voor een brandstof van het type gas heeft de vorm van een ruit. Het betreft waterstof, cng, lpg en lng.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved